Haber

Hindistan’da MiG-21 tipi savaş uçağı evin üzerine düştü: 3 ölü

YENİ DELHİ, 8 Mayıs (Xinhua) — Hindistan Hava Kuvvetlerine ait MiG-21 savaş uçağının batıdaki Rajasthan eyaletinde bir evin üzerine düşmesi sonucu üç kişi öldü.

Yetkililer ve yerel basın, uçağın Pazartesi günü Rajasthan’ın başkenti Jaipur’un yaklaşık 415 kilometre kuzeyindeki Hanumangarh’ın Dabli semtindeki bir konuta düştüğünü söyledi.

Yerel makamların bildirdiği Yeni Delhi merkezli bir televizyon kanalına göre, olay sonucunda bölgede iki kadın ve bir erkek hayatını kaybetti.

Televizyondaki görüntüler, kaza mahallinin yakınında büyük bir kalabalığın olduğunu ve bazı insanların hayatta kalanları çıplak elleriyle enkazda aradığını gösteriyor. Uçağın düştüğü bölgede büyük bir çukur oluştuğu görülüyor.

Dumanın yükseldiği bölgede etrafa dağılmış moloz parçaları bulunuyor.

Polis, uçağın düştüğü bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldığını söyledi.

Yetkililer kazanın, uçağın Suratgarh hava üssünden havalanmasından kısa bir süre sonra meydana geldiğini söyledi.

Pilot kendini uçaktan atmayı başardı ve paraşütle yere indi ve hafif yaralandı.

Arama kurtarma çalışmaları için askeri helikopter kaza mahalline geldi.

Hindistan Hava Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada, “Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait MiG-21 tipi savaş uçağı, bu sabah rutin bir eğitim sortisi sırasında Suratgarh yakınlarında düştü. Pilot, uçaktan sağ salim fırladı ve hafif yaralandı.”

Hindistan Hava Kuvvetleri, kazanın nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Raporlara göre, Hindistan Hava Kuvvetleri son 40 yılda filosuna 900’den fazla MiG-21 tipi savaş uçağı ekledi. Hindistan, geçmişte sık sık yaşanan kazaların ardından son dönemde kademeli olarak MiG-21 filosunu devre dışı bırakıyor.

haberyahsihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu