Haber

Kayseri Kocasinan çözüm üretiyor

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’nin Kocasinan Belediyesi, ‘Siz Anlatın Biz Çözelim’ sloganıyla ilçe sakinlerine daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha süratli hizmet verebilmek için Kayseri’de yeniden bir birincisi gerçekleştirerek, 2016 yılında hizmete sunduğu ‘Çözüm Merkezi’ne vatandaşlar ağır ilgi gösteriyor. Kocasinan hudutları içerisinde yaşayan vatandaşların, belediyeden isteği, talebi, şikayeti, teklifleri ve beklentilerini yansıtması noktasında büyük bir bağlantı ağı olan Tahlil Merkezi’nin süratli tahlil anlayışıyla vatandaşlardan gelen istek ve şikayetlere yönelik kayıtlar oluşturuluyor. 7 gün 24 saat prensibiyle Kocasinanlılara hizmet veren Tahlil Merkezi, kurulduğu günden bugüne kadar belediyenin yetki ve sorumluluk alanıyla ilgili talepleri kayıt altına anılıp, istekleri aciliyet sırasına nazaran tahlile kavuşturuyor. Öbür müracaatların bir kısmı ise öteki kurumların uhdesinde olduğu için yönlendirme yapılıyor.

Vatandaşların memnuniyetini sağlayan Tahlil Merkezi ile bir yerde rastgele acil yapılması gereken bir durum kelam konusu olduğu vakit, akut grubu çabucak müdahale ediliyor. Bilhassa 2017 yılında hizmete sunduğu ‘Küçük Dostlar Ambulansı’ ile ilçe genelinde yaralı yahut hasta olan sokak hayvanlarını hijyenik ve inançlı bir biçimde kliniğe ulaştırıp, tedavi edilmesini sağlayan Kocasinan Belediyesi, bu uygulama sayesinde tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi’nin Tahlil Merkezinde kullanılan yazılımın büsbütün belediye işçisi tarafından yapılmış olan bir sistem olmasıyla da dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu